Počasí: V noci bude mrznout, varuje ČHMÚ. Rozšířil územní platnost výstrahy

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý vydal novou výstrahu před mrazem ve vegetačním období s rozšířenou územní platností. Teploty mají v noci na zítra na části území klesnout pod nulu. 

Meteorologové rozšířili územní platnost výstrahy o část jižních Čech. Varování se týká většiny území vyjma oblastí zejména na jihu a západě republiky. 

"V noci na zítřek budou teploty klesat většinou na -1 až -4 °C. Vzhledem k tomu, že zejména v polohách pod 400 m n. m. pokračuje rozkvět ovocných stromů, především meruněk, broskvoní a slivoní, může dojít k jejich poškození mrazem," uvedl ústav na sociální síti X. 

Meteorologové dodali, že u stromů je možno použít ochranné přípravky proti promrznutí nebo klasické metody ošetření, jako je lehký postřik či orosování porostů drobnými vodními kapičkami v období záporných teplot, nebo dýmování, respektive zakuřování spalováním vlhkého rostlinného odpadu v bezprostřední blízkosti dřevin.

Související

Více souvisejících

Počasí mráz ČHMÚ

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tomáš Zdechovský

Evropa se musí lépe bránit ruskému a čínskému vměšování

Zahraniční zásahy do demokratických procesů zvláště ze strany Ruska a Číny představují rostoucí hrozbu pro bezpečnost členských států i EU jako celku, zejména v souvislosti s opravdu překotným technologickým rozvojem a probíhající válkou odehrávající se těsně za hranicemi EU. Evropská lidová strana (EPP GROUP in the EP), která je nejsilnější frakcí v Evropském parlamentu, usilovně bojuje proti vměšování Ruska a Číny do demokratických procesů v zemích EU.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Francouzský herec Gérard Depardieu

Slavný herec Gérard Depardieu byl ve Francii zadržen

Slavný francouzský herec Gérard Depardieu byl v pondělí zadržen pařížskou policií, uvedla BFMTV. Kriminalisty zajímají případy dvou žen, které hvězdu světové kinematografie obvinily ze sexuálního napadení během natáčení filmů v posledních deseti letech. Depardieu je ve vazbě od osmi hodin ráno, vinu dlouhodobě odmítá. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Agenti GRU zodpovědní za výbuchy ve Vrběticích na Zlínsku.

Policie odložila případ Vrbětice. Smrtící exploze způsobili agenti ruské GRU

Policie odložila případ výbuchů muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, k nimž došlo v druhé polovině roku 2014. Exploze připravily o život dva české občany a způsobily škodu přes miliardu korun. Podle policie se podařilo prokázat podíl ruské vojenské rozvědky na způsobení výbuchů, přičemž jde o součást jejího dlouhodobého diverzního působení mimo území Ruska.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Seniorka zemřela po napadení psem v útulku. Případ šetří policie

Tragicky skončil případ pokousání psem v útulku ve Žďáru nad Sázavou, ke kterému došlu v polovině dubna. Žena nakonec útok nepřežila, informoval server novinky.cz v pondělí ráno. Případem se zabývá policie. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy